Oppgave: Arbeidsoppdrag

Hva kan du om bruk av IKT?

Publisert: 24.06.2014, Oppdatert: 22.03.2017
 • Innbygg
 • Enkel visning
 • Lytt til tekst
 • Skriv ut
Niels Henrik jobber med pc

Her får du flere oppgaver som handler om hvordan medarbeidere i service- og samferdselsfagene kan bruke IKT i reiselivs-, handels- og transportbedrifter. Det er åtte oppgaver, og de kan løses individuelt og/eller i grupper.

Oppgaver

 

 1. Du er på reise og kobler deg på nett via et åpent trådløst nettverk. Hvorfor bør du unngå å logge deg på som administrator?
 2. Planlegg en reise for en vennegjeng på til sammen fire personer. Dere skal til Dublin, eller et annet sted som dere selv velger, dere skal være borte i fem dager og ønsker å bo på et rimelig hotell.
 3. En kunde ringer til Nadia, som jobber på et hotell i Molde. Kunden trenger overnatting fra fredag til lørdag nest siste uke i juli. Nadia har ingen ledige rom å tilby kunden. Kan du hjelpe Nadia med å oppfylle kundens behov? Tips: Dette er siste dagen på jazzfestivalen i Molde. Nadia vet at ingen andre hoteller i byen har ledige rom, og må foreslå alternative løsninger.
 4. Tenk deg at du arbeider i Statoil, eller en annen bedrift du kjenner. På kort varsel mottar du en forespørsel fra en skoleklasse om de kan komme på omvisning neste dag. Hva vil du gjøre? Hvordan vil du svare?
 5. Kjøp fire bananer. Noter kiloprisen fra hylla og ta vare på kassalappen. Vei deretter bananene og regn ut kiloprisen ut fra hylleprisen du noterte. Stemmer beløpet du betalte, med den oppgitte kiloprisen? Stemmer PLU-koden på emballasjen med PLU-koden for bananer fra PLU-koderegisteret på Internett?
 6. Du er vekter og får i oppdrag å kontrollere brannalarmene i et bygg. Brannalarmene er de samme som blir brukt i private boliger. Hvordan vil du gjennomføre kontrollen? Hvor ofte skal man gjennomføre slike kontroller?
 7. Du arbeider på et lager for en nettbutikk og skal plukke en ordre. Forklar framgangsmåten.
 8. Bestill en vare på nettet. Dersom du skulle angre kjøpet, er ikke det noe problem – du kan da returnere varen innen utløpet av angrefristen som gjelder ved nettkjøp. Spor pakken ved hjelp av sendingsnummeret med jevne mellomrom, slik at du følger med på pakkens ferd under transporten.

 

Relatert innhold