Fagstoff

Snegler

Publisert: 20.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

kollasj med bilder av snegler, kongsnegl, vinbergsnegl og strandsnegl 1) Pastaruller med snegler og spinat. 2) Fylte snegler. 3) Snegler med persillesaus.

 

Albuskjell. Foto.Albuskjell Kongsnegl som sklir langs bunnen. Foto.Kongsnegl Vanlige strandsnegler. Foto.Strandsnegl  Vinbergsnegl. Foto.Vinbergsnegl  

Noen vanlige spiselige snegler:

  • albuskjell
  • kongsnegl
  • strandsnegl
  • vinbergsnegl

Albuskjell

I albuskjell er det sugeskiven som er den spiselige delen. Sugeskiven maler eller finhakker vi, blander den med hakket gressløk og smaker til med salt, pepper og litt kajennepepper. Av dette lager vi kaker som vi steker i smør.

Kongsnegl

Lag en farse av innmaten. Bland ½ liter farse med ½ liter hakket løk og 30 g kokt skinke. Av farsen lager vi boller som vi steker i olje.

Strandsnegl

Strandsneglen kan spises rå, stekt i skallet eller kokt i sjøvann eller saltvann. Den er ferdig kokt eller stekt når det lille lokket som sitter ytterst på foten, faller av. Maten kan trekkes ut med en bøyd nål eller lignende. Til strandsnegl serveres majones, smeltet smør eller en cocktailsaus og ristet loff.

Vinbergsnegl

Etter vasking og koking blir denne sneglen ofte tilberedt med hvitløksmør i eget skall.

Relatert innhold

Faglig

Aktuelt stoff for