Fagstoff
Måter å tilberede fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, gravet og grillet
Publisert: 18.11.2013,
Oppdatert: 05.03.2017
Til grillsteking egner små eller mellomstore feite fisker seg best.
Mellomstore fisker snitter vi i siden med kniven, slik at varmen raskere trenger inn til beinet.
Fiskestykkene pensles med smeltet margarin eller olje og tilsettes de krydderne vi ønsker.
Grill fisken med en temperatur som sikrer gjennomsteking samtidig som den blir tilstrekkelig brunet. Ved hurtig bruning må vi sette av plass med svak varme for å gjennomsteke fisken.
Ved bruk av trekull- eller gassgrill med glødende kull er det viktig å ha en dynkeflaske klar for å slukke stikkflammer.
Kontekst
Kompetansemål
- Programområde for kokk- og servitørfag - Læreplan i felles programfag Vg2
Inngår i
- Råvarer og produksjon (Fagstoff for Kokk- og servitørfag Vg2)
- Kokk- og servitørfag Vg2 (Fag)