Fagstoff

Måter å tilberede fisk på - dampet, dunstet og farsert

Publisert: 19.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Dampet  Dunstet  

hyseHyseØrretfilet. Foto.Ørretfilet FiskefarseFiskeboller i hvit saus med tilbehør. foto.Fiskeboller i hvit saus 

Farsert

Fiskefarse blir laget av fisketyper med fiskekjøtt som har evnen til å gi en seig masse som tåler å bli spedd med væske.

De vanligste fiskesortene som blir brukt til farse, er:

  • hyse
  • stavsild (hvitlaks)
  • lyr
  • gjedde
  • laks
  • ørret

Framgangsmåte for produksjon av fiskefarse

  1. Kvern eller skjær fisken opp i små terninger.
  2. Kjør fisken i hurtighakker sammen med salt i cirka 30 sekunder.
  3. Ha i alle tørre ingredienser og bland godt.
  4. Spe forsiktig med væske mens hurtighakkeren går. Bruk gjerne litt isbiter i væsken for at farsen ikke skal bli varm.

Varianter av fiskefarse er:

  • suppeboller
  • fiskeboller
  • fiskepudding
  • fiskekaker
  • mousse
  • mousseline

Farsering  

Relatert innhold

Faglig