Fagstoff

Måter å tilberede fisk på – bakt i ovn og bresert

Publisert: 18.11.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Bresere vil si å tilberede hele eller store stykker kjøtt, fisk eller grønnsaker i væske i en gryte med lokk.

Bakt torskefilet på en tallerken med appelsin og ingefærkokte gulerøtter.

En hel saltbakt havabbor på et fat. Foto.Saltbakt havabbor.  Tallerken med biter av rå laks. Foto.Rå laks.

Måter å tilberede fisk på:

  • bakt i ovn
  • bresert
  • dampet
  • dunstet
  • farsert
  • fiskegryte
  • fritert
  • gratinert
  • gravet
  • grillet
  • kokt
  • lutet
  • posjert
  • raket
  • saltet og røykt
  • spekesaltet
  • stekt i panne

Bakt i ovn

Innbakt hel fisk, innbakt fiskefilet, vanlig bakt fisk. Illustrasjon.   Bresert

Bresering av fisk. Illustrasjon.   

Relatert innhold

Faglig

Aktuelt stoff for