Fagstoff
Mousse, mousseline, sufflé og parfait
Publisert: 23.08.2013,
Oppdatert: 05.03.2017
Parfait
En parfait har en lettere og finere konsistens enn mousse.
Hovedingrediensene kan være:
- gåselever
- kyllinglever
- fisk
- skalldyr
- bløtdyr
- fjærfe
- grønnsaker
Parfaiten kan lages på forskjellige måter, alt etter hva slags råvare som er hovedingrediens. Ved posjering i vannbad kan den bindes med egg, fløte eller smør.
Kontekst
Kompetansemål
- Programområde for kokk- og servitørfag - Læreplan i felles programfag Vg2
- tilberede og presentere nye og tradisjonelle lokale, regionale, nasjonale og internasjonale retter og menyer på kreativ og estetisk måte
- kvalitetsvurdere, oppbevare og behandle råvarer og bearbeidede produkter på faglig, etisk og ressursmessig forsvarlig måte
- planlegge, tilberede og anrette retter og måltider ut fra grunnleggende metoder, og ivareta estetiske og sensoriske egenskaper og hensynet til næringsverdi og økonomi
Inngår i
- Råvarer og produksjon (Fagstoff for Kokk- og servitørfag Vg2)
- Kokk- og servitørfag Vg2 (Fag)