Fagstoff
Måter å tilberede poteter på
Publisert: 19.08.2013,
Oppdatert: 05.03.2017
1) Potetstuing med ørret. 2) Ovnsbakte poteter med rosmarin. 3) Hasselbackpoteter med parmesandryss. 4) Kokte poteter.
Poteter er et metningsgarnityr som har vært mye brukt i Norge til fisk- og kjøttretter. Poteter egner seg ikke til å spises rå, de må tilberedes på en eller annen måte. Her presenterer vi hovedmåtene å tilberede poteter på, og går nærmere inn på baking, damping og koking.
Bakte poteter
Poteter kan bakes i ovnen på ca.190 ºC til de er myke. Tiden varierer etter størrelse og potetsort.
Kokte poteter
Koking av poteter kan gjøres i vann eller i buljong. Etter at potetene er ferdig kokt, slår vi av vannet og setter kjelen tilbake på platen uten lokk for å dampe vekk mest mulig væske.
Kontekst
Kompetansemål
- Programområde for kokk- og servitørfag - Læreplan i felles programfag Vg2
Inngår i
- Råvarer og produksjon (Fagstoff for Kokk- og servitørfag Vg2)
- Kokk- og servitørfag Vg2 (Fag)