Fagstoff

Nytt salg

Publisert: 26.06.2013, Oppdatert: 05.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Pc - utstyr

Når du forbereder et nytt salg til en kunde du ikke før har hatt og ikke kjenner, er det naturlig at du tar kontakt med kunden enten via e-post eller helst ved hjelp av telefon for å gjøre en avtale med vedkommende. Det skal vi si litt mer om her.

Lenke:

Logistikk og IKT 

 

Noen produkter krever en presentasjon å få til et salg.Noen produkter krever en presentasjon for å få til et salg.  

Ofte, men avhengig av produkt og bransje, er det vanlig at du oppsøker kunden for å hilse på og bli kjent med vedkommende. Dersom du har produkter som krever demonstrasjon og forklaring, er dette bedre å gjøre ansikt til ansikt enn via pc og telefon.

Informasjonen din kan du bygge opp rundt en presentasjon der du bruke pc som støtteverktøy i salgssituasjonen. Du vil også sannsynligvis bruke pc til å finne aktuelle lenker som kan hjelpe deg i salgsarbeidet, enten dette dreier seg om å vise egne produkters fortreffelighet, sammenligne med konkurrerende produkter, eller vise hvordan produktene samhandler med produkter fra andre, viktige leverandører.

Dersom besøket ender med salg til kunden, er det naturlig at du bruker pc som støtte i ordrebehandlingen. De fleste leverandører har et ordresystem der du legger inn bestilling på produktnummer med antall, størrelser, farger eller andre spesielle egenskaper kunden ønsker seg. Ordren blir effektuert ved at den går direkte til produsent og varer blir sendt eller fraktet direkte til kunden innenfor en viss tidsperiode som er gitt i kontrakten.

KlesbutikkDe fleste leverandører har et ordresystem der de legger inn bestilling på produktnummer med antall, størrelser og farger.