Målet med denne oppgaven er at du skal
- vise at du kan benytte deg av forskjellige tilberedningsmetoder når du tilbereder egg
- vite hvilke eggeretter som passer til å servere til frokost, lunsj og som forretter
Informasjon til oppgavene
Dere må planlegge oppgavene slik at dere kan jobbe med både den teoretiske og den praktiske oppgaven samtidig. Det er satt av en undervisningsøkt på 7 timer til disse oppgavene. Presentasjonen skal vises for hele klassen. Det blir satt av 1 time til denne. Tidspunkt for presentasjonen avtales med læreren.
Teoretisk oppgave
Presentasjonen skal inneholde informasjon om:
- Brune og hvite egg
- Bruksområder/tilberedningsmetoder for andeegg og vaktelegg
- Hvilke tilberedningsmetoder og eggeretter som passer å servere til:
- frokost
- lunsj
- forretter
- presentasjonsfilmen dere skal lage
Praktisk oppgave
I dag skal vi lage en buffé bestående av eggeretter.
Hver gruppe skal lage en liten film som viser hvordan dere lager rettene. Filmen tas opp med kameratelefon og redigeres i Movie Maker eller iMovie. Dere må selv finne oppskrifter til de rettene dere skal lage.Mengder avtales med læreren.
Klassen deles inn i grupper på 3 eller 4.
Etter avtale med læreren skal alle rettene serveres til prøvesmaking.
Annen info:
Gruppe 1 lager grove rundstykker og finner frem smør.
Gruppe 2 lager grønn salat.
Gruppe 3 lager dressing.
Gruppe 4 dekker lunsjbordene.
Dere skal anrette eggerettene deres på fat. Tidspunkt og mengder avtales med læreren.
Gruppe 1
Dere skal lage
- omelett
- eggerøre
Gruppe 2
Dere skal lage
- posjerte egg
- eggetimbal
Gruppe 3
- fritert egg
- eggetimbal
Gruppe 4
Dere skal lage
- fylt egg
- kokottegg
Vurdering:
Dere blir vurdert etter
- smak og konsistens på eggerettene
- hvordan dere anretter rettene (utseende og bruk av farger)
- målrettet og riktig informasjon i presentasjonen