Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Grønnsaklapskaus

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 25 g margarin
  • 8 stk store poteter
  • 3 stk gulrøtter
  • 250 g kålrot
  • 100 g sellerirot
  • 100 g purreløk
  • 150 g brokkoli
  • 10 dl vann
  • 3 ts buljongpulver
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løken, og fres den i margarinen.
  2. Vask, rens, og del opp grønnsaker og poteterPoteten kommer fra Sør-Amerika, der den har vært dyrket i flere tusen år, og er i dag en av de viktigste matvarene i verden. Produksjonen er på verdensbasis ca. 300 millioner tonn. Det finnes mange forskjellige typer med ulik form, farge, størrelse og bruksegenskaper. Potet er nøytral i smaken. (Kilde: matprat.no) i terninger.
  3. Kutt purren i tynne ringer.
  4. Del brokkolien i små buketter.
  5. Ha alle grønnsakene og potetene i kjelen, unntatt brokkolien. Dryss på buljongpulver.
  6. Slå på vann.
  7. Legg på lokk.
  8. La det hele koke til grønnsakene så vidt er møre.
  9. Tilsett brokkolien mot slutten av koketiden.
  10. Smak til med salt og pepper.
Opphavsrett, oppskrift: Ketil Lyngvær

Søk