Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Fiskefarse (til fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding)

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Ketil Lyngvær

Ingredienser

  • 1000 g fiskefilet
  • 20 g salt
  • 10 g malt hvit pepper
  • 5 g muskatblomme
  • 7 dl kald melk
  • 40 g potetmel

Fremgangsmåte

  1. Skjær fiskefileten i passe store biter (2 x 2 cm).
  2. Ha fisken i hurtighakken. Kjør fisken med salt til den er seig og klebrig (ca. 15 sek.).
  3. Tilsett krydder.
  4. Spe med iskald melkPå meieriet blir melken separert, som vil si at melken blir skilt til fløte og skummetmelk. Dette skjer ved at melken blir sentrifugert i en separator. Fløten tappes av, og resten er skummetmelk med et fettinnhold på 0,1 %. Deretter blir melken standardisert, som vil si at man justerer melkens fettinnhold til ønskelig nivå ved å benytte spesielt standardiseringsutstyr. I Norge fås søtmelk som helmelk med 3,9 % fett, lettmelk med 1-1,5 % fett, ekstra lett melk med 0,7 % fett og skummetmelk med 0,1 % fett. Helsemyndighetene har bestemt at all melk skal pasteuriseres, dvs. varmebehandles på meieriet. Hensikten er å uskadeliggjøre eventuelle sykdomsbakterier som kan ødelegge melken. Melkens næringsinnhold er tilnærmet det samme før og etter pasteuriseringen. (Kilde: matprat.no). Spe forsiktig til å begynne med slik at farsen ikke sprekker.
  5. Tilsett potetmel, og kjør godt inn i farsen. Kjør farsen glatt.
Opphavsrett, oppskrift: Ketil Lyngvær

Søk