Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Kokt torsk med gulrøtter, bacon og eggesmør

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS

Ingredienser

  • 1000 g torsk i skiver (ca. 3 cm)
  • 4 stk gulrøtter
  • 100 g bacon
  • 4 stk egg
  • 200 g smør
  • 1 stk kruspersille (liten bunt)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 750 g poteter

Fremgangsmåte

  1. Salt fiskeskivene lett ca. 2 timer før de skal brukes.
  2. Kok opp vann med salt, legg torsken i vannet og la trekke i ca. 6-8 minutter.
  3. Skrell gulrøttene og damp i smørvann i ca. 10-12 minutter.
  4. Baconskivene sprøstekes og serveres ved siden av fisken.
  5. Eggene kokes, grovhakkes og tilsettes i smeltet smørSmør kjernes av fersk, pasteurisert fløte og tilsettes salt og melkesyrekultur og berikes med vitamin D. Smørsmaken er rund og god. Smør kan fryses og passer svært godt til all type matlaging; baking, steking, sauser, supper og brødmat. Usaltet smør kjernes av fersk, pasteurisert fløte som er syrnet med kultur av melkesyrebakterier, og har en frisk, lett smørsmak som ikke dominerer maten. Det egner seg særlig til baking og matretter som ikke skal tilføres salt, og passer ellers til annen matlaging der man ikke ønsker salt. (Kilde: matprat.no).
  6. Smak til med salt, pepper og hakket persille.
  7. Fisken serveres med kokte poteterPoteten kommer fra Sør-Amerika, der den har vært dyrket i flere tusen år, og er i dag en av de viktigste matvarene i verden. Produksjonen er på verdensbasis ca. 300 millioner tonn. Det finnes mange forskjellige typer med ulik form, farge, størrelse og bruksegenskaper. Potet er nøytral i smaken. (Kilde: matprat.no), sprøstekte baconskiver, dampede gulrøtterGulrot kommer opprinnelig fra Midtøsten og Sentral-Asia. Den friske, oransje fargen kommer av fargestoffet karoten, som omdannes til vitamin A i kroppen vår. (Kilde: matprat.no) og eggesmør.
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk