Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Tomatsuppe

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde:

Ingredienser

  • 40 g margarin
  • 20 g løk
  • 20 g gulrot
  • 10 g purreløk
  • 10 g selleri
  • 40 g hvetemel
  • 1 dl tomatpuré
  • 10 dl kraft
  • 1 dl fløte
  • salt
  • hvit pepper
  • ev. buljongpulver

Garnityr:

  • hardkokte egg i båter (4 stk.) eller kokt makaroni (50 g)

Fremgangsmåte

  1. Smelt margarin i en kjele. Ha i grønnsakene, og la det frese i 2 min.
  2. Tilsett hvetemelet.
  3. Tilsett tomatpuré.
  4. Spe med kraften, og la det hele koke i ca. 30 min.
  5. Sil suppen, og smak til med salt, hvit pepper og eventuelt litt buljongpulver.
  6. Leger suppen med fløtePå det norske markedet finnes fløte i flere varianter. Kremfløte er pasteurisert fløte, som har et fettinnhold på 38 % og brukes til matlaging i supper og sauser osv. Vispet kremfløte brukes til desserter, kaker osv. Matfløte er ultrapasteurisert, homogenisert fløte med et fettinnhold på 22 %. Den kan brukes til supper og sauser, men kan ikke vispes stiv. Kaffefløte er ultrapasteurisert og homogenisert fløte med et fettinnhold på 10 %. Når pakningen er åpnet, har den en holdbarhet som fersk fløte (4-7 dager). (Kilde: matprat.no).
Opphavsrett, oppskrift: Ketil Lyngvær

Søk