Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Komler

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Ketil Lyngvær

Ingredienser

  • 3000 g rå skrelte poteter
  • 1000 g kokte poteter
  • 1000 g byggmel/hvetemel
  • 5 ts salt
  • 25 g farin

Fremgangsmåte

  1. Mal rå og kokte poteterPoteten kommer fra Sør-Amerika, der den har vært dyrket i flere tusen år, og er i dag en av de viktigste matvarene i verden. Produksjonen er på verdensbasis ca. 300 millioner tonn. Det finnes mange forskjellige typer med ulik form, farge, størrelse og bruksegenskaper. Potet er nøytral i smaken. (Kilde: matprat.no).
  2. Ha salt, farin og mel i potetene med en gang slik at ikke de malte potetene mørkner. Rør sammen.
  3. Form komlene med isskje, og fyll de gjerne med ”en dott”.
  4. La komlene småkoke i kraft ca. 1 time.
Opphavsrett, oppskrift: Ketil Lyngvær

Søk