Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

"Fish and Chips" med remulade

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS

Ingredienser

  • 600 g fiskestykker
  • 1 stk egg
  • 1 dl hvetemel
  • 100 g brødsmuler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 600 g poteter
  • 10 olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 150 g majones
  • 0.5 stk sjalottløk
  • 1 dl sylteagurk (pickles)
  • 2 ss estragon
  • 1 ss kapers
  • 0.5 ss sennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 15 g sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Fisken renses og skylles grundig, skinn fjernes (ofte er dette allerede gjort ved innkjøp).
  2. Fiskestykkene dyppes på begge sider i mel, så i eggEt gjennomsnittsegg veier 63 gram. Det inneholder nesten alle de næringsstoffene vi trenger, i større eller mindre doser. Egg bruker vi kokt, som speilegg, i omeletter, pannekaker, sauser, majones, kaker og desserter. Egg har lang holdbarhet og kan oppbevares i flere måneder i kjøleskap. (Kilde: matprat.no) og til slutt i brødsmulene.
  3. Fisken stekes ved middels varme i smørSmør kjernes av fersk, pasteurisert fløte og tilsettes salt og melkesyrekultur og berikes med vitamin D. Smørsmaken er rund og god. Smør kan fryses og passer svært godt til all type matlaging; baking, steking, sauser, supper og brødmat. Usaltet smør kjernes av fersk, pasteurisert fløte som er syrnet med kultur av melkesyrebakterier, og har en frisk, lett smørsmak som ikke dominerer maten. Det egner seg særlig til baking og matretter som ikke skal tilføres salt, og passer ellers til annen matlaging der man ikke ønsker salt. (Kilde: matprat.no). Husk salt, pepper og sitronSitron er fra gammelt av kjent som krydder- og medisinvekst. Den kommer fra Himalaya. Det er som regel saften og det revne skallet som benyttes til matlaging og drikke. Sitron er syrlig på smak og sterk gul i skallet. (Kilde: matprat.no).
  4. Potetene skrelles, skjæres i staver på 1 x 1 x 5 cm og frityrstekes. Avkjøl potetene og stek dem en gang til for å få dem sprø.
  5. Løk, sylteagurk, estragonEstragon har en fin smak som minner om anis. Det finnes to typer estragon, fransk estragon og russisk estragon, som har noe grovere blad. (Kilde: matprat.no) og kapers hakkes og blandes med majones og sennep.
  6. Smakes til med salt, pepper og sitronSitron er fra gammelt av kjent som krydder- og medisinvekst. Den kommer fra Himalaya. Det er som regel saften og det revne skallet som benyttes til matlaging og drikke. Sitron er syrlig på smak og sterk gul i skallet. (Kilde: matprat.no).
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk