Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Fajitas med tilbehør

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk moden avokado
  • 200 g røde bønner
  • 1 ss syltet jalapenos
  • 100 g ost
  • 8 stk tortillalefser
  • 3 dl rømme
  • 0.1 dl sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 pk krydderblanding

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfileten i strimler og stek i panne med hakket rødløk og paprikaPaprika kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. Navnet paprika er en fellesbetegnelse for de store milde capsicumartene vi kjenner. Det finnes mange varianter med varierende form, farge, størrelse og smak. (Kilde: matprat.no).
  2. Tilsett bønner og krydderblanding.
  3. Legg blandingen i lefsene, rull sammen, dryss over revet ost og varm i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.
  4. Avokadoen moses/blandes med salt, pepper, sitronsaft og en spiseskje rømmeRømme fås i to varianter. Seterrømmen er pasteurisert, homogenisert kremfløte syrnet med melkesyrekultur. Den har et fettinnhold på 35 % og brukes til varme og kalde retter. Setterrømmen kan vispes. Lettrømmen er pasteurisert, homogenisert fløte syrnet med melkesyrekultur. Den har et fettinnhold på 18-20 % og brukes i kalde retter og som tilbehør til kjøtt, fisk, grønnsaker og salater. Seterrømmen kan ikke kokes. (Kilde: matprat.no) til guacamole.
  5. Server fajitas med guacamole og rømmeRømme fås i to varianter. Seterrømmen er pasteurisert, homogenisert kremfløte syrnet med melkesyrekultur. Den har et fettinnhold på 35 % og brukes til varme og kalde retter. Setterrømmen kan vispes. Lettrømmen er pasteurisert, homogenisert fløte syrnet med melkesyrekultur. Den har et fettinnhold på 18-20 % og brukes i kalde retter og som tilbehør til kjøtt, fisk, grønnsaker og salater. Seterrømmen kan ikke kokes. (Kilde: matprat.no).
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk