Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Chili con carne

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS
Du kan ha chili con carne med i en termos - dette er en rett som varmer godt på tur i vinterværet!

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 4 stk tomater uten kjerner
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk røde paprika
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 0.5 stk chili
  • 5 dl hermetiske brune bønner
  • 5 dl hermetiske tomater
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.25 ts kajennepepper
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeigen i en gryte sammen med hakket løk, hvitløkHvitløk er en av de eldste kulturvekstene i verden. Den er sammensatt av flere små løker i et tørt skall som enten er helt hvitt, hvitt med fiolette striper eller rødfiolett. De små løkene er formet som appelsinbåter og kalles fedd eller kløfter. Fruktkjøttet er helt hvitt. Det er saftig og har svært sterk smak og lukt. (Kilde: matprat.no) og chiliDet finnes hundrevis av forskjellige chilisorter og flere og flere av dem havner i norske butikkhyller. Her gjelder det å vite hva man kjøper, for dette er sterke saker. Les om de forskjellige sortene ved å klikke på overskriften. (Kilde: matprat.no).
  2. Skjær paprikaen i terninger og tilsett i kjøttet.
  3. Ha i hermetiske tomater, bønner og olivenolje og småkok i ca. 10 minutter.
  4. Tomatene skjæres i biter og tilsettes kjøttdeigen.
  5. Smak til med kajennepepper, salt og pepper.
  6. Server med brød.
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk