Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Biff Stroganoff med ris

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS
Biff Stroganoff er en russisk rett med biffstrimler og grønnsaker som serveres i rømmesaus.

Ingredienser

  • 650 g oksefilet
  • 1 stk løk
  • 200 g sjampinjong
  • 4 stk tomater uten kjerner
  • 5 dl buljong
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 40 g smør
  • 300 g langkornet ris
  • 5.5 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Oksekjøttet skjæres i fine strimler og brunes i panne ved sterk varme.
  2. Ta kjøttet ut av pannen.
  3. Vask og skjær grønnsakene i terninger og ha i pannen sammen med kjøttet.
  4. Tilsett finskåret tomat og buljong og kok i ca. 3-5 minutter.
  5. Ha i crème fraîcheDette er pasteurisert, homogenisert kremfløte syrnet med melkesyrekultur. Fettinnholdet er på 35 %. Den brukes til matlaging og skiller seg ikke ved koking. (Kilde: matprat.no) og smak til med salt og pepper.
  6. Tilsett kjøttet for oppvarming.
  7. Kok opp lettsaltet vann til ris.
  8. Risen tilsettes og kokes.
  9. La risen suge til seg all væske.
  10. Rør inn smøret og server!
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk