Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Bakte bananer

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Magnar Kirknes, VG, NTB scanpix

Ingredienser

  • 8 stk bananer skrelte
  • 1 stk egg
  • 0.2 dl appelsinjuice
  • 150 g panerbrød
  • 1.5 dl solsikkeolje

Topping for hver porsjon

  • 20 g rømme
  • 10 g brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. Kutt bananene i tre like deler på tvers
  2. Pisk sammen egget med appelsinjuicen
  3. Dypp bananene i eggemixen deretter i strøkavring
  4. Varm opp olje i en stekepanne (Sauté panne).
  5. Sautér bananene til de er lett brune
  6. Flytt bananene over på en bakeform og etterstek i stekeovn på 225ºC i fem minutter.
  7. Serveres med tre biter pr person. Toppes med rømmeRømme fås i to varianter. Seterrømmen er pasteurisert, homogenisert kremfløte syrnet med melkesyrekultur. Den har et fettinnhold på 35 % og brukes til varme og kalde retter. Setterrømmen kan vispes. Lettrømmen er pasteurisert, homogenisert fløte syrnet med melkesyrekultur. Den har et fettinnhold på 18-20 % og brukes i kalde retter og som tilbehør til kjøtt, fisk, grønnsaker og salater. Seterrømmen kan ikke kokes. (Kilde: matprat.no) og brunt sukker.
Opphavsrett, oppskrift: Ketil Lyngvær

Søk