Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Dampet laks med poteter, dill og sennepssaus

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor AS

Ingredienser

  • 600 g filetert laks
  • 1 bunt dill
  • 15 g sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 600 g nypoteter
  • 20 g smør
  • 5 dl kremfløte
  • 2 dl fiskebuljong
  • 50 g smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk fedd hvitløk
  • 3 ss grov sennep
  • 10 g sitron

Fremgangsmåte

  1. Rens og skyll fisken grundig.
  2. Ha salt, pepper og dillDill er en velkjent krydderurt i Norge. Den brukes som smakstilsetning og pynt til poteter, sild, kokt og stekt fisk, gravet fisk, kryddersmør osv. Dill har en aromatisk og fin smak. (Kilde: matprat.no) på fisken og legg på rist i en langpanne. Ha ca. 2 dl vann, sitronsaft, salt og pepper under risten og dekk med aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  3. Potetene vaskes grundig og kokes med skall i lettsaltet vann.
  4. SjalottløkSjalottløk stammer fra Midtøsten. Den anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene. Sjalottløk består av flere små, avlange fedd som henger sammen, og som er omgitt av et rødbrunt eller gult skall. Sjalottløk har en mer aromatisk søt og mild smak enn vanlig løk. (Kilde: matprat.no) og hvitløkHvitløk er en av de eldste kulturvekstene i verden. Den er sammensatt av flere små løker i et tørt skall som enten er helt hvitt, hvitt med fiolette striper eller rødfiolett. De små løkene er formet som appelsinbåter og kalles fedd eller kløfter. Fruktkjøttet er helt hvitt. Det er saftig og har svært sterk smak og lukt. (Kilde: matprat.no) finhakkes og surres lett i en gryte (må ikke få farge).
  5. Kremfløten helles i, kokes opp og reduseres til ca. halvparten.
  6. Tilsett fiskebuljongen og sennep.
  7. Smøret piskes i sausen.
  8. Smak til med salt, pepper og sitronSitron er fra gammelt av kjent som krydder- og medisinvekst. Den kommer fra Himalaya. Det er som regel saften og det revne skallet som benyttes til matlaging og drikke. Sitron er syrlig på smak og sterk gul i skallet. (Kilde: matprat.no).
  9. Server!
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk