Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Svinekoteletter med pilaffris, grønnsaker og tomatsaus

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Amendor

Ingredienser

  • 800 g svinekoteletter
  • 1 ts olivenolje
  • 1 krm sukker
  • 1 krm pepper
  • 1 krm salt
  • 1 krm basilikum
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 400 g hermetisk tomat
  • 6 stk tomater
  • 200 g grønne bønner
  • 5 dl buljong
  • 200 g langkornet ris
  • 40 g løk
  • 40 g smør
  • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Svinekotelettene brunes i panne med olje eller smørSmør kjernes av fersk, pasteurisert fløte og tilsettes salt og melkesyrekultur og berikes med vitamin D. Smørsmaken er rund og god. Smør kan fryses og passer svært godt til all type matlaging; baking, steking, sauser, supper og brødmat. Usaltet smør kjernes av fersk, pasteurisert fløte som er syrnet med kultur av melkesyrebakterier, og har en frisk, lett smørsmak som ikke dominerer maten. Det egner seg særlig til baking og matretter som ikke skal tilføres salt, og passer ellers til annen matlaging der man ikke ønsker salt. (Kilde: matprat.no). Husk salt og pepper.
  2. Stekes ferdig i ildfast form i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  3. Løken stekes lett i en gryte (må ikke få farge).
  4. Hell i risen, tilsett buljong og kok i ca. 20 minutter under lokk.
  5. Når risen er ferdig, rør inn smøret.
  6. Bønner renses, skylles grundig og dampes i smørvann. Husk salt.
  7. Tomater og hakket hvitløkHvitløk er en av de eldste kulturvekstene i verden. Den er sammensatt av flere små løker i et tørt skall som enten er helt hvitt, hvitt med fiolette striper eller rødfiolett. De små løkene er formet som appelsinbåter og kalles fedd eller kløfter. Fruktkjøttet er helt hvitt. Det er saftig og har svært sterk smak og lukt. (Kilde: matprat.no) stekes lett i en gryte.
  8. Hell over en boks hermetiske tomater og kok ved svak varme i ca. 10 minutter.
  9. Finmos sausen med en stavmikser til sausen er tykk.
  10. Smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
  11. Server
Opphavsrett, oppskrift: Amendor AS

Søk