Forrige

Innhold

Laster

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleenheter

Måleenheter er en viktig del av matlaging. Lær mer her.

Råvarer

Her finner du mer informasjon om de ulike råvarene.

Kjøkkenskuffen

Grovbrød (laktosefri, uten melk)

Oppskrift

< Bilde 1 av 1 > Opphavsrett, bilde: Ketil Lyngvær
Nok til cirka ti brød.

Ingredienser

  • 30 dl vann (25 ºc)
  • 100 g gjær
  • 60 g salt
  • 2750 g hvetemel
  • 750 g siktet rugmel
  • 2000 g sammalt hvete – grov
  • 200 g margarin, melkefritt
  • 100 g bakefett, melkefritt
  • 300 g mørk sirup

Fremgangsmåte

  1. Direkte deigføring.
  2. Hev én gang.
  3. Vekt: 800 g
  4. Steketemperatur: 220 ºC
  5. Steketid: 50 min
Opphavsrett, oppskrift: Britt Elisabeth Olsen, NTB Tema

Søk