Hopp til innhold

Presentasjonsprogrammer

Presentasjonsprogrammer brukes for å lage lysbilder til presentasjoner. Det vanligste bruksområdet er presentasjoner som skal vises ved hjelp av en projektor, men det er også mulig å lage presentasjoner som bare skal vises på dataskjermen eller skrives ut.

I en presentasjon kan du sette inn tekst, bilder, animasjoner, lyd og video. I tillegg kan du lage overganger mellom lysbildene og bestemme i hvilken rekkefølge tekst og bilder skal vises på hvert lysbilde.

Presentasjonsprogrammer

Presentasjonsprogrammer finnes for alle typer datamaskiner. Selv om det kan være forskjeller i utseende og hvilke muligheter programmet har, virker de stort sett på samme måte.

Eksempler på noen vanlige tekstbehandlingsprogrammer:

  • PowerPoint (pc og Apple Mac)
  • OpenOffice Impress (pc, Apple Mac og Linux)
  • Keynote (iPad og Apple Mac)
  • Documents To Go (smarttelefoner og nettbrett)
  • Google Dokumenter (Internett)

Det er litt forskjell på hvilke filformater ulike presentasjonsprogrammer bruker, men de fleste har mulighet for å åpne og lagre dokumenter i andre formater. Det gjør at et dokument som er laget i et program, kan åpnes og redigeres i et annet.

Eksemplene og oppgavene her bruker PowerPoint, men de fungerer i alle typer presentasjonsprogrammer. Du kan dermed velge det som passer for deg.