Skip to content

  1. Home
  2. Markedsføring og ledelse 1ChevronRight
  3. Psykologi og kjøpsatferdChevronRight
  4. KjøpsprosessenChevronRight
  5. JobsChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Spillefilm

Jobs

Jobs er en biografisk spillefilm om avdøde Apple-gründer Steve Jobs (1955 - 2011). Sammen med Steve Wozniak etablerte Jobs selskapet Apple Computer i 1976.

Filmdetaljer

År: 2013

Opprinnelse: USA

Sjanger: Drama

Regi: Joshua Michael Stern

Manus: Matt Whiteley

Musikk: John Debney

Skuespillere: Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Matthew Modine, James Woods, Amanda Crew, Lukas Haas, Lesley Ann Warren, J.K. Simmons, Josh Gad, Jeremy Shada, Ron Eldard

Om filmen

Filmen handler om Apple-eventyret som startet tidlig på 70-tallet. Filmen skildrer en visjonær og kreativ Steve Jobs som til tider kunne være kynisk, oppfarende og vanskelig å samarbeide med.

Filmen starter med at Steve Jobs klappes inn på scenen under en intern Apple-samling i 2001. Han er der for å presentere iPoden, Apples siste teknologiske nyvinning. Vi blir så med tilbake til data-teknologiens barndom i LA tidlig på 70-tallet. Jobs dropper ut av college, og sammen med Steve Wozniak bygger han den første personlige computeren, Apple I. Jobs har forretningsteft og går i gang med å finne noen som er villige til å investere i prosjektet. Etter at det økonomiske er på plass, grunnlegges Apple Computer i 1976, og Apple II lanseres med stor suksess.

Biografisk spillefilm

En biografisk spillefilm er en film som handler om livet til virkelige personer. Det er ofte livet til kjente og folkekjære mennesker som skildres. Jobs er den første biografiske filmen om Steve Jobs.

Learning content

Kjøpsprosessen

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs

SubjectEmne

Kildemateriale