Hopp til innhold

Fagstoff

Dessertsauser og puréer

Når du skal lage dessertsauser, er det viktig med god tid og gode kunnskaper, særlig om tykningsmidler som egg, potetmel og maisenna. Ting kan fort gå galt om det blir for varmt eller koker for lenge. Dette må øves på gjennom opplæringsløpet.

Det finnes mange dessertsauser. Vi skal nå se hvordan vi lager noen av dem. De som er med på det store bildet er saftsaus, purésaus, vaniljesaus, sabayonsaus og sjokoladesaus.

Dessertsauser og puréer

Dessertsauser og puréer
Åpne bilde i et nytt vindu

Relatert innhold

Alle isdesserter lages ut fra tre grunntilberedninger.

Husk at desserten skal være en opplevelse både for øye og gane. Det er derfor viktig å følge oppskriftene nøye, bruke riktig metode og smakfull pynt.

CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Undervisningsfilmer om desserter