Hopp til innhold

Fagstoff

Isdesserter

Alle isdesserter lages ut fra tre grunntilberedninger.
  • Fruktis og likøris
  • kremis
  • parfait.
Fruktis og likøris
Åpne bilde i et nytt vindu
Kremis
Åpne bilde i et nytt vindu
Parfait
Åpne bilde i et nytt vindu


Kremis kan også lages på følgende måte:

  • Pisk fløten nesten stiv.
  • Pisk egg og farin til eggedosis.
  • Tilsett smak i eggedosisen.
  • Bland sammen fløte og eggedosis.
  • Frys isen i former.

Relatert innhold

Sorbé kan lages av forskjellige typer frukt og bær. Den smaker friskt og godt og kan serveres som en egen dessert, eller ved siden av andre desserter.

CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Dessert