Skip to content

Kokk- og servitørfag Vg2 +

    Råvarer og produksjon

    Både som kokk og servitør må du ha god kunnskap om råvarer og produksjon. Kokken må få fram den beste smaken fra råvarene og dermed gi gjesten en god matopplevelse. Servitøren skal også informere gjesten om menyen og allergener, og må derfor ha god greie på rettens innhold.

    Fisk

    Norsk fisk er i verdensklasse. Norge har lange tradisjoner med fiske og fangst av sjømat og eksporterer enorme mengder fisk til hele verden. Fisk er sunt, godt og kan tilberedes på mange ulike måter.
    Posjert røye med avokadokrem. Foto.

    Fiskearter i norske farvann

    Norge er en fiskerinasjon. Vi har en lang kystlinje, og mange arbeidsplasser er knyttet til fiske, oppdrett og bearbeiding av fisk. Her er en oversikt over fiskearter som finnes i norske farvann. Du kan lese mer om hver enkelt art i fagartiklene i dette emnet.