Skip to content

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
SubjectEmne

TOPIC

Råvarer og produksjon

Både som kokk og servitør må du ha god kunnskap om råvarer og produksjon. Kokken må få fram den beste smaken fra råvarene og dermed gi gjesten en god matopplevelse. Servitøren skal også informere gjesten om menyen og allergener og må derfor ha god greie på rettens innhold.

Ulike matslag. Foto.

I dette emnet vil du få kunnskap om riktig behandling og ulike metoder for tilberedning av råvarer. Lær også om den ernæringsmessige fordelen av å bruke råvaren.

Topics

Råvarer og produksjon

  • Kjøtt

    Kjøtt er en del av det daglige kostholdet til de fleste her i landet. Det er næringsrikt og gir en god metthetsfølelse.

  • Fisk

    Fisk er en råvare som krever riktig og skånsom behandling. I dette emnet vil du bli kjent med de vanligste tilberedningsmetodene som egner seg for fisk.

  • Skalldyr

    I dette emnet lærer du om ulike skalldyrarter og tilberedning av skalldyr.

  • Egg

    I dette emnet vil du få mer kunnskap om ulike måter å tilberede egg på.

  • Potet

    Poteter egner seg ikke til å spises rå, de må tilberedes på en eller annen måte. I dette emnet presenterer vi hovedmåtene å tilberede poteter på.

  • Grønnsaker

    Grønnsaker er fargesterke, næringsrike, fulle av smak og gir uendelig med variasjonsmuligheter.

  • Kraft, jevning, saus og suppe

    Her skal du lære de viktigste prinsippene for kraftkoking, du vil få kunnskap om de grunnleggende sausene og suppene og hvordan du tilbereder disse.

  • Pasta

    Av en enkel basisdeig kan det tilberedes uendelig mange variasjoner av pasta.

  • Dessert

    I dette emnet vil du lære deg inndelingen av desserter og de grunnleggende tilberedningsmetodene.

  • Korn og baking

    I dette emnet vil du bli kjent med ulike hevemidler og teknikker, du vil få generell kjennskap til kornsorter, gjærdeig, ulike masser, deiger og kaker.

  • Ville nyttevekster

    I dette emnet vil vi presentere noen av de vanligste nyttevekstene for deg, og du får lære om høsting, konservering og tilberedning.

  • Oppskrifter og mengdeberegning

    I dette emnet finner du gode og velprøvde oppskrifter, samt en liten oversikt som viser hvor mye som er vanlig å beregne per råvare.