Skip to content

  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. Bærekraftig utviklingChevronRight
  4. Krig og konfliktChevronRight
  5. Krigens unge hjerterChevronRight
SubjectEmne

TOPIC

Krigens unge hjerter

Krigens unge hjerter er en TV-serie fra 2013 som kaster lys over hva krigen gjorde med unge tyskere, både de som kjempet ved fronten, og de som ble igjen hjemme.

fra plakat
Krigens unge hjerter

Filmdetaljer

År: 2013

Anbefalt alder: 15 år

Originaltittel: «Unsere Mütter, unsere Väter»

Regi: Philipp Kadelbach

Manus: Stefan Kolditz

Skuespillere: Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, Miriam Stein, Ludwig Trepte, Mark Waschke, Henriette Richter-Röhl, Götz Schubert

Om serien

Tv-serien forteller en historie om andre verdenskrig fra et tysk perspektiv. Vi får se hvordan krigen utspilte seg også utenfor slagmarken, og hvordan den påvirket hele det tyske samfunnet.

Fem venner holder avskjedsfest i Berlin i 1941. De har vokst opp i samme nabolag og har holdt sammen i alle år på tross av sine ulikheter. De avtaler at de skal møtes igjen til jul. For krigen varer vel neppe lenger enn det?

NRK Filmpolitiets anmelder gir serien følgende beskrivelse: "Ei truverdig, mørk og nyansert historie – med skodespelarar eg trur på."

Oversikt over episodene

Serien utløste både sterke følelser og debatt da den ble vist i Tyskland. Høsten 2013 ble serien vist på NRK som tre episoder på 90 minutter. Her er den delt opp i seks deler på ca. 45 minutter hver.

Krigens unge hjerter Del 1

Krigens unge hjerter Del 2

Krigens unge hjerter Del 3

Krigens unge hjerter Del 4

Krigens unge hjerter Del 5

Krigens unge hjerter Del 6

Learning content

Krigens unge hjerter

SubjectEmne

Kildemateriale