Skip to content

  1. Home
  2. Kommunikasjon og kulturChevronRight
  3. KommunikasjonssteoriChevronRight
  4. Introduksjon til kommunikasjonsbegrepetChevronRight
SubjectEmne

TOPIC

Introduksjon til kommunikasjonsbegrepet

Du kommuniserer hele tiden, enten det er bevisst eller ikke. Ordene du bruker, kroppsspråket og signalene du sender, alt kan tolkes av menneskene du møter. Du kan bli forstått og misforstått.

To fotballspillere krangler. Foto.
Fotballspillere i en heftig krangel, eller nære venner?

Ordet ’kommunikasjon’ bygger på det latinske ordet communis, som vi gjenkjenner i det engelske ordet common og i det norske ordet kommune. Det har altså noe med fellesskap å gjøre. Vi kan kanskje si at kommunikasjon er å skape fellesskap. Veier og jernbaner bidrar til kontakt og fellesskap, det gjør også telefon, e-post og SMS og alle andre kommunikasjonsmidler.

Vårt hovedfokus her skal være den kommunikasjon som oppstår når mennesker møtes ansikt til ansikt. Men vi skal også se på andre kommunikasjonssituasjoner. Når vi studerer kommunikasjonen i menneskelige samtaler, ser vi på verbal kommunikasjon og ikke-verbal kommunikasjon. Med ikke-verbal kommunikasjon mener vi kroppsspråket.

Vi skal se på hva som skaper god kommunikasjon, hva som påvirker kommunikasjon, og hva som gjør at vi enten forstår eller misforstår hverandre. Verktøyet vi skal vi bruke er ulike kommunikasjonsmodeller.

Learning content

Introduksjon til kommunikasjonsbegrepet

What is core content and additional content?
SubjectEmne

Learning Path

SubjectEmne

Subject Material

SubjectEmne

Tasks and Activites