Skip to content

 1. Home
 2. Bygg- og anleggsteknikkChevronRight
 3. KommunikasjonChevronRight
SubjectEmne

TOPIC

Kommunikasjon

Alle mennesker har behov for kontakt med andre og for å dele tanker, erfaringer, følelser og ønsker. Denne kontakten og utveksling av informasjon kaller vi kommunikasjon. De som deltar i en diskusjon, må samarbeide. De må være ærlige overfor hverandre og gjøre sitt beste for å forstå hverandre rett.

Personer samarbeider ved et bord, sett fra fugleperspektiv. Foto.

I yrkesfag er vi avhengige av å ha god kommunikasjon med medarbeidere og kunder eller brukere. Kommunikasjon innad på arbeidsplassen kaller vi intern kommunikasjon, mens ekstern kommunikasjon er kontakt med andre. Visuell kommunikasjon er formidling av idéer og informasjon ved hjelp av bilder og synsinntrykk.

Topics

Kommunikasjon

 • Hva er kommunikasjon?

  I en kommunikasjonssituasjon formidler en sender et budskap til en mottaker. For at budskapet skal bli oppfatta likt, må sender og mottaker samarbeide.

 • Intern kommunikasjon

  Kommunikasjon innad på arbeidsplassen kaller vi intern kommunikasjon. God kommunikasjon mellom kollegaer og mellom ledere og ansatte er viktig.

 • Ekstern kommunikasjon

  Med ekstern kommunikasjon mener vi kommunikasjon med andre utenfor bedriften du jobber i. Da bør du representere arbeidsplassen din på en god måte.

 • Visuell kommunikasjon

  Visuell kommunikasjon er formidling av idéer og informasjon ved hjelp av bilder og synsinntrykk.