Skip to content
Utsnitt fra filmen Å drepe et barn.
SharedResourceDelte ressurser

Short Film

Å drepe et barn

Et liv kan endres på et blunk. Det går fra sommerlig idyll til plutselig tragedie i denne kortfilmen, som er basert på den kjente novellen Att döda ett barn.

Om filmen

I løpet av bare få minutter blir livene til personene vi møter i denne historien brutalt endret for alltid. Vi får tidlig i historien frampek på hva som skal skje denne skjebnesvangre sommerdagen.

Dagen blir beskrevet i flere parallelle handlinger før en mann er uoppmerksom bak rattet og kjører ned og dreper et lite barn.

Kortfilmen er basert på den svenske forfatteren Stig Dagermans kjente novelle “Att döda ett barn”. Historien skrev han i 1948 på bestilling fra den svenske nasjonalforeningen for trafikksikkerhet for å få bilister til å senke farten.

Novellen fikk raskt status som en klassiker, og er fortsatt en av de mest leste novellene i Sverige. Novellen (og filmen) brukes både i svensk og norsk undervisning, samt i kjøreopplæring for å fremme trafikksikkerhet.

Stig Dagerman

Stig Dagerman var en svensk forfatter, lyriker, dramatiker og journalist. Han gjorde stor suksess på 1940-tallet, og fikk Svenska Dagbladets litteraturpris i 1946 for sin debutroman Ormen.

Dagerman slet med depresjon og selvmordstanker hele sitt voksne liv, og etter lengre tids skrivesperre tok han sitt eget liv i 1954. Han ble 31 år gammel.

Last updated 06/21/2019
Written by: Mairi Macdonald
Rightsholder: Norgesfilm AS

Learning content

Filmatiserte bøker

Tasks and Activites

External resources