Det finnes mange måter å tilberede poteter. Her skal vi se på frityrstekt, gratinert, stekt i ovn og stekt i panne.
Frityrstekte poteter
Frityrstekt potetmasse
Varianter av frityrstekte poteter:
- fyrstikkpoteter
- pont-neuf-poteter
- potetchips
- poteter frites
- potetreder
- stråpoteter
- sufflépoteter
- vaffelpoteter
Varianter av frityrstekt potetmasse:
- bernypoteter
- kronprinsessepoteter
- lorettepoteter
- potetkroketter
- St. Florentin-poteter
- Williams-poteter
Gratinerte poteter
Varianter av gratinerte poteter:
- gratinerte poteter i form
- gratinerte potettopper
Poteter stekt i form i ovn
Varianter av poteter stekt i form i ovn:
- Anna-poteter
- bakerkonepoteter
- fløtegratinerte poteter
- fondantpoteter
- savoyardpoteter
- voisinpoteter
Poteter stekt i panne
Varianter av poteter stekt i panne:
- Bonne femme-poteter
- kokottpoteter
- Lyon-poteter
- Maxim-poteter
- nøttepoteter
- pariserpoteter
- Parmentier-poteter
- rissoléepoteter
- röstipoteter
- sautépoteter
- slottspoteter
Relatert innhold
CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019