Hugs at desserten skal vere ei oppleving både for auga og ganen. Det er derfor særs viktig å følgje oppskriftene nøye, bruke rett metode og smakfull pynt.
Inndeling av dessertar
- isdessertar
- kalde dessertar
- varme dessertar
- dessertsausar
Sukkerlake
Sukkerlake er ein viktig del av mange dessertar.
Sukkerlake i baumégradar
Vann | Sukker | Baumégradar |
---|---|---|
1 l | 100 g | 1 °Bé |
1 l | 200 g | 5 °Bé |
1 l | 300 g | 9 °Bé |
1 l | 400 g | 13 °Bé |
1 l | 500 g | 17 °Bé |
1 l | 600 g | 21 °Bé |
1 l | 700 g | 25 °Bé |
1 l | 800 g | 29 °Bé |
1 l | 900 g | 33 °Bé |
1 l | 1000 g | 37 °Bé |
Baumégradar er måleining for tettleiken til ei væske, kg per dm³. Ho er oppkalla etter den franske fysikaren Antoine Baumé.
Relatert innhald
CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019