Hovudmåtane å lage til grønsaker på - farsert, fritert, glasert og gratinert.
Farsering
Fritering
Grønsakene kan friterast på tre måtar:
- naturell
- vende i kveitemjøl
- dyppa i frityrrøre
Naturell
Grønsakene skal steikjast i frityren ved 160 °C. Ta dei opp frå frityren når dei er gylne og sprø. Rist av feittet og legg grønsakene på porøst papir for å fjerne overflødig feitt.
Vende i kveitemjøl
Denne metoden blir helst brukt til grønsaker med lite stivelse. Grønsakene skal steikjast i frityr ved 160 °C.
Dyppa i frityrrøre
Dypp grønsakene i frityrrøre. Legg dei raskt i frityren som har ein temperatur på 160 °C. Ta opp grønsakene når dei er gyllenbrune. Rist feittet godt av og legg grønsakene på porøst papir.
Glasering
Relatert innhald
CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019