Hopp til innhald

Fagstoff

Måtar å lage fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, grava og grilla

Det er mange måtar å lage til fisk på. Her lærer du om fiskegryte, fritert, gratinert, grava og grilla fisk.
Fiskegryte
Opne bilete i eit nytt vindauge
Fritert fisk
Opne bilete i eit nytt vindauge
Gratinert
Opne bilete i eit nytt vindauge
Gravet
Opne bilete i eit nytt vindauge
Grillet fisk
Opne bilete i eit nytt vindauge

Til grillsteiking eignar små eller mellomstore feite fiskar seg best.Mellomstore fiskar snittar vi i sida med kniven, slik at varmen raskare trengjer inn til beinet.

Fiskestykka skal penslast med smelta margarin eller olje og tilsetjast dei kryddera vi ønskjer.Grill fisken med ein temperatur som sikrar gjennomsteiking samtidig som han blir tilstrekkeleg bruna. Ved rask bruning må vi setje av plass med svak varme for å gjennomsteikje fisken.Ved bruk av trekol- eller gassgrill med glødande kol er det viktig å ha ei dynkeflaske klar for å sløkkje stikkflammar.

CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019

Læringsressursar

Tillaging av fisk