Hopp til innhold

Fagstoff

Sukkerbrød

Et luftig og flott sukkerbrød er et perfekt utgangspunkt for å lage bløtkake og marsipankake, men kan også brukes til andre kaker og desserter.
Sukkerbrød med glasur, det er skåret ut et stykke. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Sukkerbrød lages av en pisket masse. Piskede masser består av egg, sukker, mel og eventuelt bakepulver.

Framgangsmåte:

  • Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Sikt mel og bakepulver for hånd, bland forsiktig ved å "løfte" inn mel og bakepulver med en slikkepott.
  • Ikke rør for mye, da risikerer du at lufta slås ut igjen og at massen faller sammen.
  • Smør kakeforma og stek kaken i ovnen.
  • Avkjøl kaken i forma før du løsner den.

Video

Denne videoen viser hvordan vi lager et sukkerbrød.

CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 19.10.2020

Læringsressurser

Masser