Hopp til innhold

Fagstoff

Ukemeny i institusjon

Når du skal sette opp en meny til en institusjon, må du følge generelle menyregler, og du må følge råd fra Helsedirektoratet, som blant annet innbefatter kostrådene.
Foto av en tallerken med stekt laks, kokte poteter, forskjellige sorter grønnsaker og en klatt med rømme.
Åpne bilde i et nytt vindu

Her kan du se et eksempel på en meny som kan serveres i institusjon, for eksempel et alders- og sykehjem:

Ukemeny

Uke nr.:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Lunsj-meny

Tomat-suppe
Makaroni
Brød
Eple

Pai med ost og skinke
Salat
Jordbær

Tunfisk-salat
Rund-stykker
Smør
Sjokoladebit

Karbonade-
smørbrød
Ertestuing
Løk
Appelsin

Blomkål-suppe
Focaccia-brød
Kiwi

Lasagne
Salat
Brød
Melon

Oste-tallerken
Frukt
Kjeks
Sjokolade-bit

Middag
Alternativ 1

Fiskeboller
Gulrot
Brokkoli
Hvit saus
Kokt potet

Ovnsstekt kyllingfilet
Gratinert tomat
Brokkoli
Urtesaus
Ris

Seibiff
Løk
Råkost
Remulade
Kokt potet

Pannekaker
Stekt bacon
Blåbær-syltetøy
Ertesuppe

Dampet kveite
Agurksalat
Kokt gulrot
Sandefjord-smør
Kokt potet

Risengryns-grøt
Spekeskinke og spekepølse
Flatbrød

Ovnsstekt kalvestek
Blomkål
Brokkoli
Fløtesaus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet

Middag
Alternativ 2

Stekte kyllinglår
Salat
Rømme-dressing med urter
Kokt ris

Fiske-grateng
Råkost
Persille-smør
Kokt potet

Kjøttkaker
Kålstuing
Gulrot
Brun saus
Tyttebær-syltetøy
Kokt potet

Lettsaltet uer
Gulrotstuing
Erter
Eggesmør
Kokt potet

Viltgryte
Salat
Tyttebær-syltetøy
Potetmos

Lakseburger
Salat
Tzatziki
Grovt brød

Dampet laksefilet
Stekte rot-grønnsaker
Ostesaus
Fullkorn-spagetti

Dessert

Fruktsalat
Vanilje-kesam

Banan

Kirsebær-kompott
Fløtemelk

Byggryns-krem
Jordbær-saus

Sjokolade-pudding
Vaniljesaus

Pavlova med frukt/bær

Karamell-pudding

CC BY-SASkrevet av Unni Kulhuset Granheim.
Sist faglig oppdatert 21.06.2021

Læringsressurser

Menytypene