Fagstoff

Oppskrift på enkel marsipan

Publisert: 29.11.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Oppskrift på enkel marsipan

Ingredienser:

500 gram mandler

500 gram melis

Litt vann evt. eggehvite fra 2-3 egg

(Du kan øke mandelmengden og redusere melismengden litt hvis du ønsker mindre sukkerinnhold i marsipanen.)

  1. Skåld mandlene og knus dem i en kjøkkenmaskin eller to ganger i en mandelkvern. La mandelmassen tørke over natten.
  2. Ha først i melisen og elt deigen. Først i kjøkkenmaskin og etter hvert med hendene.
  3. Deretter knas vann (eller eggehviten) inn i deigen, som eltes videre med hendene til den får en fast konsistens.
  4. La deigen hvile litt, en halv time i kjøleskap eller to-tre timer i romtemperatur.
  5. Slik blir den litt hardere, og dermed enklere å lage figurer av.
  6. Tilsett konditorfarge og smakstilsetninger etter eget ønske. Ferdig marsipan oppbevares i lufttett boks i romtemperatur.

Marispanproduksjon. Foto.Hvit jul 

Relatert innhold

Dekkes delvis av

Dekker delvis