Fagstoff

Oppskrift på marsipan

Mandelmat

Ingredienser: 
500 gram mandler
500 gram melis
eggehvite fra 3 egg

(Du kan øke mandelmengden og redusere melismengden litt hvis du ønsker mindre sukkerinnhold i marsipanen.)

  1. Skåld mandlene og knus dem i en kjøkkenmaskin eller to ganger i en mandelkvern. La mandelmassen tørke over natten. 
  2. Ha først i melisen og elt deigen. Først i kjøkkenmaskin og etter hvert med hendene. 
  3. Deretter knas eggehviten inn i deigen, som eltes videre med hendene til den får en fast konsistens. Eggehviten fungerer som bindemiddel.
  4. La deigen hvile litt, en halv time i kjøleskap eller to-tre timer i romtemperatur. Slik blir den litt hardere, og dermed enklere å lage figurer av.
  5. Tilsett konditorfarge og smakstilsetninger etter eget ønske. Ferdig marsipan oppbevares i lufttett boks i romtemperatur.
    bilde av hvit marsipanHvit jul
    Fotograf: Fredrik Varfjell
     
Relatert innhold

Dekkes delvis av

Dekker delvis