Oppgave: Arbeidsoppdrag

Tema egg og meieriprodukter

Publisert: 23.09.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Matvaregruppe: melk og melkeprodukter

Temaoppgave om råvarene egg og meieriprodukter.
Oppgaven er praktisk og gjøres hovedsakelig i egnet praksisverksted.

Råstoff og produksjon

  • Gjøre greie for råvarer, mat og drikke som inngår i restaurant- og matfagene, næringsinnhold, egenskaper og bruksområde.
  • Vurdere kvaliteten på råvarer og produkt, å bruke denne kunnskapen i praktisk arbeid.
  • Følge og justere resepter og regne ut mengder.
  • Sette sammen og lage til enkle produkt og måltid på en kreativ og estetisk måte.

Klassen deles inn i grupper på 3-4 (3-4 grupper pr.klasse).

 

Bilde av eggEgg  

 

 

 

Bilde av en kitmodnet ostost   

 

 

 

Bilde av melkespannMelk

Dag 1

Klassen møter opp i grupperom.

Gjennomgang egg og meieriprodukter med presentasjoner. Skrive arbeidsplan for dagen.
 Etter gjennomgang møter alle i metodekjøkken i korrekt arbeidsuniform med utfylt arbeidsplan.

Oppgaver

Alle grupper skal:

  • Lage ferskost – Hver gruppe lager ulike smaksvarianter.
  • Lage primost – av mysen etter ferskost – Alle grupper går sammen om en stor porsjon (X3) – kokes ferdig dag 2.
  • Lage smør - 1 porsjon pr. gruppe.
  • Quiche Lorraine med salat. 2 pr gruppe.
  • Pannekaker ½ oppskrift – Stekes på takke.
  • Karamellpudding med karamellsaus (til dag 2).
  • Sjokoladepudding med vaniljesaus – 1 stk.
  • Rømmegrøt med spekepinne.
  • Pakke smør.
  • Pakke ferskost.

Dag 2

  • Smaksprøver av ost (egenprodusert) + andre oster og meieriprodukter.
  • Lage omeletter: Omelett naturell, med skinke og med ost og champignon.
  • Lage osteanretning.
  • Koke ferdig Lage primost – av mysen etter ferskost – Alle grupper går sammen om en stor porsjon (X 3).
  • Lage smør - 1 porsjon pr.gruppe.
  • Koke rømmegrøt med spekepinne.
  • Lage sveler ½ oppskrift.
  • Lage smoothies.
  • Lage milkshakes.

   

Oppgaver