Fagstoff

Kontrollspørsmål om egg

Publisert: 10.09.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Bilde av egg Kontrollspørsmål om egg som vi nettopp har gått igjennom

  1. Tegn et tverrsnitt av et egg og sett navn på de forskjellige delene.
  2. Hva kjennetegner et A-egg?
  3. Hvordan bør egg lagres?
  4. Nevn fem av eggets egenskaper – og hvordan vi kan utnytte disse egenskapene.
  5. Hvorfor pasteuriseres eggeprodukter?
  6. Hvilken type stekepanne bør vi bruke til steking av egg?
  7. Hvorfor stikker vi hull i egget før vi koker det?
  8. Hvorfor bruker vi eddik i vannet når vi posjerer egg?
  9. Hva skjer med proteinene i egget når du varmebehandler det?
Oppgaver

Generelt

Relatert innhold

Generelt