Fagstoff

Brannmur

Publisert: 06.09.2011
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Brannmur

Windows Firewall. En brannmur er en programvare eller maskinvare som kontrollerer informasjon fra Internett eller et nettverk, og som enten blokkerer eller slipper den gjennom til datamaskinen din, avhengig av brannmurinnstillingene.

En brannmur kan bidra til å hindre at hackere eller skadelig programvare (som ormer) får tilgang til datamaskinen gjennom et nettverk eller Internett. En brannmur kan også bidra til å forhindre at din datamaskin sender skadelig programvare til andre datamaskiner.

Selv om du tror at det ikke finnes noe på datamaskinen din som kan være interessant for andre, kan en orm deaktivere datamaskinen helt, eller noen kan bruke datamaskinen din til å spre ormer eller virus til andre datamaskiner uten at du vet om det.

Nå kan du for eksempel fininnstille beskyttelsen og advarslene du vil ha for hver nettverksprofil (Hjemme, Arbeid og Offentlig). Når du er koblet til et offentlig nettverk, for eksempel på biblioteket eller på en kaffebar, kan det være lurt å blokkere alle innkommende tilkoblinger. Hjemme eller på jobb er dette kanskje litt vel strengt. Uansett hva slags beskyttelsesnivå du velger for profilene dine, kan du enkelt bytte mellom dem når som helst.