Oppgave: Arbeidsoppdrag

Hindringer for mikroorganismer

Publisert: 22.06.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Huskelappen

Livsbetingelser for bakterier er:

  • oksygen
  • passende temperatur
  • fuktighet
  • pH 
  • næring

Kjøkken på slottet. Foto.

Kokk ved klargjort arbeidsstasjon. Foto.Kokken må ha rent utstyr når han skal produsere mat. 

Besvar spørsmålene og lag deretter et faktaark hvor du skal lage hindringer for bakterievekst.

Teorioppgaver

  1. Hvorfor skal temperaturen i kjøleskapet være under 4 °C?
  2. Hvorfor bør vi vaske hendene ofte?
  3. Hvorfor dekker vi til matvarer under oppbevaring?
  4. Hvorfor må mat som skal holdes varm over tid, ha en temperatur på minst 60 °C?
  5. Hvorfor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
  6. Hvorfor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?

Lag et faktaark

Lag faktaark for de ulike avdelingene på skolens kjøkken.

  • Listen skal vise hvordan du kan hindre bakterievekst.
  • Bruk gjerne bilder i tillegg til tekst for å illustrere.
Relatert innhold

Aktuelt stoff for

Generelt