Oppgave: Arbeidsoppdrag

Dessert - oppgave

Publisert: 07.06.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Lag en grunnoppskrift på parfait av 1 l fløte. Tøm denne smeten i fire ulike boller, og bland inn:
1. bolle: 100 g most og passert  bringebær
2. bolle: 1 dl sterk espresso
3. bolle: 3 cl rom eller en valgfri likør
4. bolle: 25 g hakkede nøtter og 25 g hakket sjokolade.

Legg parfaiten i former og sett de i frysen til dagen etter. Sammenlign konsistensen på de fire parfaitene. Hvem har den beste konsistensen? Beskriv konsistensen for alle fire. Diskuter hvordan du kan justere konsistensen for de to som kom dårligst ut.

iIskrem
Opphavsmann: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
 

Relatert innhold

Praktisk stoff for