Oppgave: Arbeidsoppdrag

UB Smak av Gourmet

Publisert: 09.02.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Gourmetmat

I denne oppgaven skal vi følge ungdomsbedriften UB Smak av Gourmet fra Måløy i Sogn og Fjordane. Når de serverer mat til gjestene sine på Restaurant Kraftstasjonen, bruker og bearbeider de en rekke råvarer, halvfabrikata og komponenter. Uten god logistikk fungerer ikke en gourmetkokk!

Før du ser filmen om UB Smak av Gourmet, kan det være lurt å ta fram penn og papir. Les gjerne oppgavene på forhånd, ta notater og stopp filmen når du har behov for det.

Her er filmen: UB Smak av Gourmet 

  1. Det benyttes en rekke ulike råvarer og halvfabrikata. Sett opp en liste over alle du kan huske. Noter også hvor de kommer fra.
  2. Velg én av de rettene som serveres, og sett opp det du tror kan være en reell produksjonsplan for retten. Lag gjerne
  • en ressursoversikt som viser hvilke råvarer, halvfabrikata og andre produkter som inngår 
  • en tidsplan som skiller mellom det som kan gjøres på skolekjøkkenet i forkant, og det som må gjøres på Restaurant Kraftstasjonen 
  • en ansvarsplan som viser hvem som må gjøre hva – gi kokkene og servitørene fiktive navn
Relatert innhold