Oppgave: Arbeidsoppdrag

Temaoppgave kjøtt del 2

Publisert: 23.09.2010, Oppdatert: 23.08.2013
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

 I denne perioden skal du lære om
- næringsinnhold, egenskaper og bruksområder for kjøtt
- slakting og oppdeling av kjøtt
- grunnleggende måter å tilberede kjøtt på

Mål

  • Vurdere kvaliteten på råvarer og produkt, å bruke denne kunnskapen i praktisk arbeid
  • Følge og justere resepter og regne ut mengder og kostnader
  • Sette sammen og lage til enkle produkt på en kreativ og estetisk måte

Klassen deles inn i grupper på 3-4.

 

Bilde av en kjøttkvern  

 

 

Bilde av pølser  

Dag 1

Klassen møter opp i grupperom. Gjennomgang av fagstoff. Etter teoretisk gjennomgang møter alle i produksjonskjøkken i korrekt arbeidsuniform. 

Oppgave

Hver gruppe skal

  • Lage sylteflesk
  • Lage medisterkaker
  • Lage ungarsk gulasj med potetmos
  • Lage karamellpudding

Dag 2

Klassen møter i produksjonskjøkken i korrekt arbeidsuniform. Gjennomgang av fagstoff, dagens arbeid og skrive arbeidsplan. 

Oppgave

Hver gruppe skal

  • Lage kjøttdeig av ku
  • Lage lasagne med baguett og salat
  • Lage fruktsalat
  • Lage medisterpølser

VURDERING - Blir vurdert i praksis og teori.

 

Lav grad av måloppnåelse

Påpeke dårlig kvalitet på råvarer, lese og forstå resepter, bruke mål og vekt, delta, finne frem mål og vekt, velge og bruke riktige råvarer.

Middel grad av måloppnåelse

Identifisere, klassifisere, anvende råvarene, øke og redusere i forhold tilantall enheter, regne ut mengde, anvende råvarer fornuftig, nøyaktig.

Høy grad av måloppnåelse

Begrunne avgjørelser, beslutte avgjørelser, velge rett metoder, nøyaktighet, improvisere ved behov, ta initiativ.