Fagstoff

Flere muligheter med Photoshop

Golden Gate bridge
Photoshop har så mange muligheter at det tar flere år å bli ekspert på programmet. For mange er Photoshop et profesjonelt verktøy de bruker i utøvelsen av yrket sitt.

 

Du trenger ikke være ekspert for å ha utbytte av det, men du kan lære deg noen teknikker som forbedrer bildene dine. Vi skal nevne noen flere muligheter, men resten må du lære deg andre steder, for eksempel ved å søke det opp på Internett.

Bilderotering

Bilderotering kan du bruke dersom du for eksempel har et bilde med skjev horisont. Det er mulig å rotere bilder i hvilken som helst retning. I tillegg kan man reflektere bilder både horisontalt og vertikalt.

Sette sammen bilder

Bilderedigeringsprogrammer gir deg mulighet til å sette sammen flere bilder til én enkelt fil. Dette er praktisk hvis du vil lage en bildekollasj eller manipulere bilder. Du kan for eksempel klippe ut ditt eget ansikt og lime det inn på en annen persons kropp.

Film Se "Creating a Collage Using a Mask and Brush Tool in Photoshop"
(vises i større vindu)
Creating a Collage Using a Mask and Brush Tool in Photoshop
Opphavsmann: easydigitals

Fjerne røde øyne

Anti-røde-øyne-verktøy fjerner kjapt og enkelt røde øyne på bildene dine. Røde øyne er typisk på bilder tatt med blits.

Effekter

Under «Effekter» finner du mange spennende filtre og effekter som kan gi bildene et uvanlig og spennende resultat. Du kan blant annet velge kunstneriske effekter, geometriske omforminger, teksturer og forvrengninger. Du kan også lage kombinasjoner av disse.

Oppgave Gjør oppgaven:  Prøv ut filtre

Hjelpemidler for Photoshop

På Internett ligger det nærmest ubegrensede mengder videoer, diskusjoner og brukerveiledninger om Photoshop.