Høyremenyen

Publisert: 12.11.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

 

Bilde av ndla sin høyremenyKlikk på bildet for større visning  

Høyremenyen er ditt verktøy læringen. Menyen er delt opp i to, og i enkelte fag, tre faner: "Kontekst", "Min læring / Min undervisning" og Verktøy (kun tilgjengelig i enkelte fag).

Kontekst

Kontekst inneholder kompetansemål, informasjon om hvor noden er brukt og nøkkelord.

Kompetansemål: Kompetansemålene er direkte knyttet opp mot den siden og det temaet du jobber med. Til venstre for kompetansemålene står dekningsgraden. Ved å trykke på kompetansemålene kan man få en oversikt over annet fagstoff som er knyttet opp til det aktuelle målet. Her vises også om det finnes ressurser på deling.ndla.no og fyr.ndla.no koblet til kompetansemålet.

Nøkkelord:
Nøkkelord er søkbare og gjør det derfor lettere for brukere å finne tilbake til informasjon. Alle noder har minimum tre nøkkelord. For å se flere enn tre nøkkelord, klikker du på "Vis flere".

Inngår- og brukes i:
Her kan du se hvilke fag, tema, menyer og øvrige noder noden du står på brukes eller inngår i.


Illustrasjon av verktøy på ndla.noKlikk på bildet for større visning 

Verktøy

Verktøy er tilgjengelig i engelskfagene og helse-fagene da disse fagene har hhv. engelsk-norsk/norsk-engelsk- og medisinsk ordbok.

Illustrasjon Min læringKlikk på bildet for større visning  

Min læring / Min undervisning

 

Dersom du er lærer, kan du gå inn og huke av for dette på min.ndla.no under "Min bruker" og innholdet i denne fanen vil endre seg litt. For elever vil den se ut som på bildet til høyre. De ulike funksjonene er verktøy som skal hjelpe deg som elev eller lærer å arbeide eller oppsummere stoffet.

Instruksjonsvideo: Min læring 

Legg til notat

Ved å markere aktuelle ord eller deler av tekst, kan du skrive en kommentar på et notat som vil bli lagret, og som kan gjenfinnes på min.ndla.no. Denne markeringen vil vises så lenge du er logget inn og du notatet vises når du holder musepekeren over den markerte teksten. Du kan også opprette generelle notater tilhørende den aktuelle ressursen ved å klikke på “Legg til notat”. Når du har lagt til notatet, finner du også dette igjen på min.ndla.no.

Legg til som favoritt

Huk av dine favorittnoder som du lett kan finne igjen på min.ndla.no

Legg til som påminnelse

Planlegg når du skal arbeide med nodene i fremtiden eller sett på en påminnelse for repetering av stoff.

Læringsstatus

Logg arbeidet ditt med den enkelte node ved å markere hvor godt du har forstått innholdet. Arbeid deg gjennom listen på min.ndla.no og sikre deg at du har kontroll på stoffet.

Dersom du har valgt at din bruker er lærer, vil disse statusene se litt annerledes ut.