Fagstoff

Økologisk matvareutvalg

Publisert: 23.09.2010, Oppdatert: 20.03.2013
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Bilde av ø-merkeØkologisk mat som selges i butikken skal være merket med en Ø. 

I norske butikker finnes økologiske varer av mange forskjellige slag.

Grønnsaker som poteter, tomater, gulrøtter, selleri, rødbeter, løk, hvitløk og purre. Enkelte kjøttvarer som spekepølse. Egg. Meieriprodukter som melk, fløte og ost. Ulike sorter mel og melprodukter som brød og frokostblandinger. Tørrvarer som spaghetti og makaroni. Kolonialvarer som kaffe og te. Utvalget vokser hele tiden.

Ville bær og skogssopp, viltvoksende urter, villfisk og ville dyr og fugler har også levd et økologisk liv før de havner i kjøkkenet ditt - enten fordi du selv har vært ute på plukking eller fangst, eller fordi du har kjøpt slike varer i butikken.

Relatert innhold

Generelt